PECAL IKAN KELI. 
 
BAHAN - BAHAN:- 
- 1 kg ikan keli(BERSIHKAN)
 
- 10 tangkai cili padi (1 KISAR)
 
- 1 cawan santan pekat
 
- 4 biji cekur ( 1 KISAR)
 
- 4 ulas bawang merah (1 KISAR)
 
- 5 tangkai daun cekur (1 HIRIS HALUS)
 
 
CARA MENYEDIAKAN:) 
- bersihkan ikan keli,gaul dengan garam dan bakar sehingga masak.ketepikan.
 
- panaskan santan dan masukkan bahan-bahan yang telah dikisar,garam,gula dan perasa secukup rasa serta gaul rata..
 
- Masukkan pula hirisan daun cekur.Gaul rata dan masak sehingga agak pekat.
 
- Susun ikan keli bakar di atas pinggan dan tuangkan sos.Hidangkan.
 
 
  
 
NIKMATILAH HIDANGAN ANDA.=). 
 |