Anda ingin mencuba membuat cupcake.......
Chokolat halia Cupcake
BAHAN
KAEDAH
COKLAT ICING
KAEDAH
Coklat halia adalah satu di depan. Hal ini kristalisasi halia cincang ke dalam resipi cupcake coklat dasar dan kemudian coklat icing pada bahagian atas dan untuk menyelesaikan potongan halia cincang lebih crystalsed. Ini sangat lazat. Kombinasi coklat organik dan halia yang hebat.
BAHAN
- 3 / 4 cawan - marjerin
- 3 / 4 cawan - 6oz - gula kastor 175gm
- 1 cawan - 4oz - tepung self-raising 115gm
- 1 / 2 cawan - 2oz - koko 60gm
- 60gm halia cincang kristalisasi untuk campuran kuih dan halia lebih cincang untuk menghiasi bahagian atas kuih.
- 1 / 2 sudu teh vanili ekstrak
- 3 telur
- 1 sudu makan air hangat
KAEDAH
- Krim mentega atau marjerin dengan gula kastor dalam mangkuk besar. Add the vanilla extract. Tambah vanili ekstrak.
- Kocok telur satu per satu.
- Tambah halia cincang.
- Ayak dalam tepung dan koko.
- Fold masuk Tambahkan air.
- Letakkan campuran dalam kes-kes cupcake individu dalam loyang. Masak di gas 5 - 190C - 375F selama 12 t0 15 minit.
COKLAT ICING
- 3 / 4 cawan - seperti anda 110gm gelap - 4oz coklat masak, jenis
- 1 / 2 cawan - 4oz - 110gm mentega
- 2 1 / 2 cawan - 290gm icing sugar - 10oz
- air hangat atau kopi hitam yang kuat (pilih yang anda suka)
KAEDAH
- Letakkan periuk di atas pemanas dengan sejumlah kecil air mendidih. Letakkan mangkuk di atasnya.
- Masukkan coklat di sini mencair. Dalam sebuah mangkuk krim mentega. .
- Tambah coklat cair dengan mentega, campuran.
- Secara berperingkat menambahkan gula icing dan kacau rata, tambah air atau kopi di dalam sudu teh untuk menjaga campuran meler dan lembut cukup untuk digunakan sebagai icing.
- ketika cupcakes telah sejuk ais masing-masing. Menyimpan cawan air panas di sisi untuk melembabkan penyebaran pisau.