VISITOR

Isnin, 16 Januari 2012

PECAL IKAN KELI.

BAHAN - BAHAN:-
  • 1 kg ikan keli(BERSIHKAN)
  • 10 tangkai cili padi (1 KISAR)
  • 1 cawan santan pekat
  • 4 biji cekur ( 1 KISAR)
  • 4 ulas bawang merah (1 KISAR)
  • 5 tangkai daun cekur (1 HIRIS HALUS)
CARA MENYEDIAKAN:)
  1. bersihkan ikan keli,gaul dengan garam dan bakar sehingga masak.ketepikan.
  2. panaskan santan dan masukkan bahan-bahan yang telah dikisar,garam,gula dan perasa secukup rasa serta gaul rata..
  3. Masukkan pula hirisan daun cekur.Gaul rata dan masak sehingga agak pekat.
  4. Susun ikan keli bakar di atas pinggan dan tuangkan sos.Hidangkan.

NIKMATILAH HIDANGAN ANDA.=).