TART TELUR
Bahan bahan untuk sugar doh:
250gm Butter
150gm icing sugar
2 sudu teh esen vanilla
2 biji telur
500gm tepung gandum
Bahan bahan untuk isian tart:
500ml susu full cream Dutch Lady
100 gm gula pasir
5 biji telur
2 sudu teh esen vanilla
*Satukan semua bahan dan tapis.Ketepikan dahulu.
Caranya:
Pukul butter dengan gula icing hingga kembang. Masukkan telur dan esen vanilla.
Masukkan tepung kacau hingga sekata. Simpan adunan dalam freeze selama 30-40 minit.
Canai doh dan masukkan kedalam acuan. Masukkan adunan telur tadi dan bolehlah dibakar dengan suhu 180' C selama 20 minit.
Selamat mencuba.
Bahan bahan untuk sugar doh:
250gm Butter
150gm icing sugar
2 sudu teh esen vanilla
2 biji telur
500gm tepung gandum
Bahan bahan untuk isian tart:
500ml susu full cream Dutch Lady
100 gm gula pasir
5 biji telur
2 sudu teh esen vanilla
*Satukan semua bahan dan tapis.Ketepikan dahulu.
Caranya:
Pukul butter dengan gula icing hingga kembang. Masukkan telur dan esen vanilla.
Masukkan tepung kacau hingga sekata. Simpan adunan dalam freeze selama 30-40 minit.
Canai doh dan masukkan kedalam acuan. Masukkan adunan telur tadi dan bolehlah dibakar dengan suhu 180' C selama 20 minit.
Selamat mencuba.